Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

КПУ бр.4/2018-8 часа


 
СФИД доо Скопје акредитирано

Известување за пополнување обрзец ПП-50 за јавни давачки
Сметководител- овластен сметководител

Со Измените и дополнувањата на Законот

КПУ 4 од 11-14 декември 2018 СФИД

    
СФИД доо Скопје акредитирано

Previous Next Play Pause

financial report

 • Известување за пополнување обрзец ПП-50 за јавни давачки

  Со измените во Упатството за формата и содржината на платните инструменти за вршење на платниот промет во земјата (Сл. весник на РМ бр.197/17), при плаќањето на јавните давачки со платниот инструмент образец ПП-50, во полето “Повикување на број - задолжување” задолжително треба да се внесе периодот за кој се врши плаќањето во пропишана форма за почетниот и крајниот датум на даночниот период : ддммгггг - ддммгггг.
   
  На пр: 01012018 - 31012018 за аконтација за МДБ за месец 1/2018 или ДДВ за месец 1/2018.
 • КПУ 4 од 11-14 декември 2018 СФИД

      

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.4/2018-8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  БИТОЛА во х. ПРЕМИЕР (до болницата)...................на 11 декември 2018 година.

  ОХРИД во х. БЕЛВЕДЕРЕ............................................ на 12 декември 2018 година.

  СКОПЈЕ во х. КОНТИНЕНТАЛ..................................на 13 декември 2018 година.

  НЕГОТИНО во х. ПАМЕЛА.........................................на 14 декември 2018 година.

  Прием на учесниците на КПУ од 9-10 часот.Предавањата започнуваат од 10 часот.

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 4/2018 КПУ часови
  1.

  Даноци:

  Персонален данок на доход ( нов закон, начин на пресметување од 01.01.2019 година)

  3

  2.

  Законска регулатива и измени во законската регулатива:

  1) Измени во Законот за данокот на добивка

  2) Измени во Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

  3) Нов Закон за вршење сметководствени работи

  2
  3.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела:

  Попис и подготвителни работи за изготвување на годишна сметка и финансиски извештаи

  3

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Ве молиме пополнетата пријава за учество доставете ја електронски на нашиот e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна три дена пред одржување на обуката за КПУ во градот каде ќе присуствувате.

  Надоместокот за еднодневно КПУ бр.4/2018 обезбедува (присуство, работен материјал со прирачник и кафе пауза) за еден учесник и изнесува 2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%), а се уплаќа најдоцна 2 дена пред почетокот на обуката за КПУ заради ограниченоста на бројот на учесниците по градови.

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-4/2018 за (број) лице/а во (град/ови)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  За дополнителни информации во врска со обуката обратете се во СФИД  доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.
 • КПУ-3/2018

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2018-8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  КОПАОНИК во х. МИЛМАРИ...........................................од 17-20 октомври 2018 година.

  СКОПЈЕ во х. КОНТИНЕНТАЛ...............................................на 26 октомври 2018 година.

  НЕГОТИНО во х. ПАМЕЛА.....................................................на 29 октомври 2018 година.

  БИТОЛА во х. ПРЕМИЕР (до болницата)............................................................................на 30 октомври 2018 година.

  ОХРИД во х. БЕЛВЕДЕРЕ..................................................... на 31 октомври 2018 година.

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 3/2018 КПУ часови
  1. МСФИ и ажурирање на МСФИ:
  1. 1)Државни поддршки - МСС 20 и (оддел 24 - МСФИ за МСЕ);
  2
  2.

  Даноци:

  Даночни ослободувања и намалувања:

  а) данокот на добивка,

  б) персоналниот данок од доход,

  в) данокот на додадена вредност,

  г) данок на промет на недвижности и права.

  3

  3. Законска регулатива и измени во законската регулатива:
  1. 1)УЈП даночна постапка – солидарна одговорност на управителот за даночниот долг (даночен гарант)
  2. 2)Закон за занаетчиска дејност – обврски за ДОО и ДООЕЛ за запишување во занатечискиот регистар и добивање занаетчиска дозвола.
  2
  4.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела:

  Нов Предлог-Закон за вршење на сметководствени работи и измени во други закони;

  1

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Ве молиме пополнетата пријава за учество доставете ја електронски на нашиотe-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.илиОваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.,пред одржување на обуката за КПУ во градот каде ќе присуствувате.

  Надоместокот за еднодневно КПУ бр.3/2018 обезбедува (присуство, работен материјал со прирачник страници и кафе пауза) за еден учесник и изнесува2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%), а се уплаќа најдоцна два (2)дена пред почетокот на обуката заКПУ заради ограниченоста на бројот на учесниците по градови.

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-3/2018 за (број) лице/а во (град/ови)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  Заради ограниченоста на бројот на учесниците за семинарот во Копаоник, Ве молиме пополнетата пријава за учество воexcel илиpdfформат што поскоро доставете ја електронски на нашиотe-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.или,%D0%B0">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., а примените фактури за хотелско сместување и превоз платите ги на сметка на

  Т.А. ТУРИСТ ДООЕЛ БИТОЛА,270043050860181, Халк банка АД Скопје.

  Цената на аранжманот за сместување на база три полупансиони и превоз, изнесува:

  -10.920 денари за сместување во двокреветна соба или трокреветна соба,

  - 14.920 денари за сместување во еднокреветна соба.

  Во цената на аранжманот е вклучено:

  -Автобуски превоз,

  -Сместување во стандардни двокреветни и трокреветни соби(26-30 м2, кабловска телевизија, LED телевизор, WiFi, бањарка, папучи, фен за коса, мини бар)
  -Три полупансиони (шведска маса, појадок и вечера)
  -Неограничен пристап до велнес и спа центар(затворен базен со џакузи,солена соба,парна бања,финска сауна,руски бањи,тепидариум клупи,отворен базен)
  -Употреба на конгресна опремасо современа аудио и видео опрема
  -Wi-Fi конекција во целиот комплекс

  За дополнителни информации во врска со обуката обратете се во СФИД доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.

 • Новости

  Вашиот текст оди овде, вашиот текст оди овде Вашиот текст оди овде, вашиот текст оди овдеВашиот текст оди овде, вашиот текст оди овдеВашиот текст оди овде, вашиот текст оди овде.

   

  • Вашиот текст оди овде, вашиот текст оди овде.
  • Вашиот текст оди овде, вашиот текст оди овде
  • Вашиот текст оди овде, вашиот текст оди овдеВашиот текст оди овде, вашиот текст оди овдеВашиот текст оди овде, вашиот текст оди овдеВашиот текст оди овде, вашиот текст оди овде