Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

КПУ бр.4/2018-8 часа


 
СФИД доо Скопје акредитирано

Известување за пополнување обрзец ПП-50 за јавни давачки
Сметководител- овластен сметководител

Со Измените и дополнувањата на Законот

КПУ 4 од 11-14 декември 2018 СФИД

    
СФИД доо Скопје акредитирано

Previous Next Play Pause

cash

 • Известување за пополнување обрзец ПП-50 за јавни давачки

  Со измените во Упатството за формата и содржината на платните инструменти за вршење на платниот промет во земјата (Сл. весник на РМ бр.197/17), при плаќањето на јавните давачки со платниот инструмент образец ПП-50, во полето “Повикување на број - задолжување” задолжително треба да се внесе периодот за кој се врши плаќањето во пропишана форма за почетниот и крајниот датум на даночниот период : ддммгггг - ддммгггг.
   
  На пр: 01012018 - 31012018 за аконтација за МДБ за месец 1/2018 или ДДВ за месец 1/2018.
 • Корисни линкови

  Корисни линкови за Вашето работење:

   

 • КПУ 4 од 11-14 декември 2018 СФИД

      

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.4/2018-8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  БИТОЛА во х. ПРЕМИЕР (до болницата)...................на 11 декември 2018 година.

  ОХРИД во х. БЕЛВЕДЕРЕ............................................ на 12 декември 2018 година.

  СКОПЈЕ во х. КОНТИНЕНТАЛ..................................на 13 декември 2018 година.

  НЕГОТИНО во х. ПАМЕЛА.........................................на 14 декември 2018 година.

  Прием на учесниците на КПУ од 9-10 часот.Предавањата започнуваат од 10 часот.

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 4/2018 КПУ часови
  1.

  Даноци:

  Персонален данок на доход ( нов закон, начин на пресметување од 01.01.2019 година)

  3

  2.

  Законска регулатива и измени во законската регулатива:

  1) Измени во Законот за данокот на добивка

  2) Измени во Законот за придонеси од задолжително социјално осигурување

  3) Нов Закон за вршење сметководствени работи

  2
  3.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела:

  Попис и подготвителни работи за изготвување на годишна сметка и финансиски извештаи

  3

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Ве молиме пополнетата пријава за учество доставете ја електронски на нашиот e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., најдоцна три дена пред одржување на обуката за КПУ во градот каде ќе присуствувате.

  Надоместокот за еднодневно КПУ бр.4/2018 обезбедува (присуство, работен материјал со прирачник и кафе пауза) за еден учесник и изнесува 2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%), а се уплаќа најдоцна 2 дена пред почетокот на обуката за КПУ заради ограниченоста на бројот на учесниците по градови.

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-4/2018 за (број) лице/а во (град/ови)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  За дополнителни информации во врска со обуката обратете се во СФИД  доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.