Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

business

 • КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2018- 8 часа за овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС во КОПАОНИК во х. МИЛМАРИ РЕСОРТ од 17 до 20 Октомври 2018 година.

      

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2018- 8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  во

  КОПАОНИК во х. МИЛМАРИ РЕСОРТ од17до 20Октомври 2018 година.

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 3/2018 КПУ часови
  1. МСФИ и ажурирање на МСФИ:
  1. 1)Државни поддршки - МСС 20 и (оддел 24 - МСФИ за МСЕ);
  2
  2.

  Даноци:

  Даночни ослободувања и намалувања:

  а) данокот на добивка,

  б) персоналниот данок од доход,

  в) данокот на додадена вредност,

  г) данок на промет на недвижности и права.

  3

  3. Законска регулатива и измени во законската регулатива:
  1. 1)УЈП даночна постапка – солидарна одговорност на управителот за даночниот долг (даночен гарант)
  2. 2)Закон за занаетчиска дејност – обврски за ДОО и ДООЕЛ за запишување во занатечискиот регистар и добивање занаетчиска дозвола.
  2
  4.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела:

  Нов Предлог-Закон за вршење на сметководствени работи и измени во други закони;

  1

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Заради ограниченоста на бројот на учесниците, Ве молиме пополнетата пријава за учество воexcel илиpdfформат што поскоро доставете ја електронски на нашиотe-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите.или,%D0%B0">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., а примените фактури за хотелско сместување и превозот уплатите ги на сметка на

  Т.А. ТУРИСТ ДООЕЛ БИТОЛА,270043050860181, Халк банка АД Скопје.

  Цената на аранжманот за сместување на база три полупансиони и превоз, изнесува:

  -10.920 денари за сместување во двокреветна соба или трокреветна соба,

  - 14.920 денари за сместување во еднокреветна соба.

  Надоместокот за КПУ бр.3/2018 обезбедува присуство на обуката, работен материјал и прирачник за КПУ за еден учесник и изнесува2.360 денари(со вклучен ДДВ од 18%) и се уплаќа на:

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-3/2018 за(име и презиме на лицата)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  За дополнителни информации обратете се во СФИД доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  Во цената на аранжманот е вклучено:

  -Автобуски превоз,

  -Сместување во стандардни двокреветни и трокреветни соби(26-30 м2, кабловска телевизија, LED телевизор, WiFi, бањарка, папучи, фен за коса, мини бар)
  -Три полупансиони (шведска маса, појадок и вечера)
  -Неограничен пристап до велнес и спа центар(затворен базен со џакузи,солена соба,парна бања,финска сауна,руски бањи,тепидариум клупи,отворен базен)
  -Употреба на конгресна опремасо современа аудио и видео опрема
  -Wi-Fi конекција во целиот комплекс

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.