Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Сандански 30.10-02.11.2019-Покана за КПУ 3_2019 СФИД


 

СФИД доо Скопје акредитирано

КПУ 3_2019 8 часа


СФИД доо Скопје акредитирано правно

Сметководител- овластен сметководител

Со Измените и дополнувањата на Законот

КПУ бр.2/2019- 8 часа

    
СФИД доо Скопје акредитирано

Previous Next Play Pause

banking

 • Корисни линкови

  Корисни линкови за Вашето работење:

   

 • КПУ-3/2019 со 8 часа

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2019-8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  НЕГОТИНО во х. ПАМЕЛА........................................................................................на15 октомври 2019 година.

  БИТОЛА во х. ПРЕМИЕР (до болницата).................................................................на16октомври 2019 година.

  ОХРИД во х. БЕЛВЕДЕРЕ........................................................................................... на 17 октомври 2019 година.

  СКОПЈЕ во х. КОНТИНЕНТАЛ.................................................................................на18 октомври 2019 година.

  Прием и регистрација на учесниците од 9: 30 часот,почеток на предавањето во 10 часот.

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 3/2019 КПУ часови
  1. МСФИ и ажурирање на МСФИ:
  1. 1)Залихи (МСС 2, оддел 17 од МСС за МСЕ).
  3
  2.

  Даноци:

  Даночни ослободувања и намалувања:

  а) данокот на добивка (задржан данок),

  б) персоналниот данок од доход (капитални добивки,друг доход-кусок),

  в) данокот на додадена вредност (чл.32 т.4,враќање на ДДВ на физички лица).

  3

  3.

  Законска регулатива и измени во законската регулатива:

  -      субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата

  -      други прописи.

  1
  4.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела-УЈП:

  Амортизација и нејзиниот третман од аспект на данокот на добивка.

  1

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Ве молиме пополнетата пријава за учество доставете ја електронски на нашиотe-mail: ">или,најдоцна два дена пред одржување на обуката за КПУ во градот каде ќе присуствувате.

  Надоместокот за еднодневно КПУ бр.3/2019 обезбедува (присуство, работен материјал со прирачник и кафе пауза) за еден учесник и изнесува2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%), а се уплаќа најдоцна два (2)дена пред почетокот на обуката заКПУ заради ограниченоста на бројот на учесниците по градови.

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-3/2019 за (број) лице/а во (град/ови)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  За дополнителни информации во врска со обуката обратете се во СФИД доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.

 • Сандански 30.10-02.11.2019-Покана за КПУ 3_2019 СФИД

   

  СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

  спроведува

  ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2019-8 часа

  за

  овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

  во

  ИНТЕРХОТЕЛ САНДАНСКИ*****,Сандански од 30.10до 02.11.2019 година.

   Пријава за КПУ 3_2019

  Р.бр. Теми за КПУ бр. 3/2019 КПУ часови
  1. МСФИ и ажурирање на МСФИ:
  1. 1)Залихи (МСС 2, оддел 17 од МСС за МСЕ).
  3
  2.

  Даноци:

  Даночни ослободувања и намалувања:

  а) данокот на добивка (задржан данок),

  б) персоналниот данок од доход (капитални добивки,друг доход-кусок),

  в) данокот на додадена вредност (чл.32 т.4,враќање на ДДВ на физички лица).

  3

  3.

  Законска регулатива и измени во законската регулатива:

  -субвенционирање на придонесите од задолжително социјално осигурување поради зголемување на плата

  -      други прописи.

  1
  4.

  Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела-УЈП:

  Амортизација и нејзиниот третман од аспект на данокот на добивка.

  1

  Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

  Прием и регистрација на учесниците од 9: 30 часот,почеток на предавањата во 10 часот (локално време).

  Заради ограниченоста на бројот на учесниците, Ве молиме пополнетата пријава за учество воexcel илиpdfформат што поскоро доставете ја електронски на нашиотe-mail:Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. , а примените фактури за хотелско сместување и превозот уплатите ги на сметка на

  Т.А. ТУРИСТ ДООЕЛ БИТОЛА,270043050860181, Халк банка АД Скопје.

  Цената на аранжманот за сместување на база три полупансиони и превоз, изнесува:

  -11.990 денари за сместување во двокреветна соба,

  - 14.880 денари за сместување во еднокреветна соба.

  Надоместокот за КПУ бр.3/2019 обезбедува присуство на обуката,кафе-паузи, работен материјал и прирачник за КПУ за еден учесник и изнесува2.360 денари(со вклучен ДДВ од 18%) и се уплаќа на:

  Назив на примачот : СФИД доо Скопје

  Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

  Цел на дознака: Уплата за КПУ-3/2019 за(име и презиме на лицата)

  Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

  За дополнителни информации обратете се во СФИД доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

  Во цената на аранжманот е вклучено:

  -Автобуски превоз,

  -Сместување воделукс – премиумдвокреветни(кабловска телевизија, LED телевизор, WiFi, бањарка, папучи, фен за коса, мини бар)
  -Три полупансиони (шведска маса појадок и вечера)
  -Неограничен пристап до спа центарот и базените
  -Wi-Fi конекција во целиот комплекс

  ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.