Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

    

СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

спроведува

КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.3/2018- 8 часа

за

овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

во

КОПАОНИК во х. МИЛМАРИ РЕСОРТ од 17 до 20 Октомври 2018 година.

Р.бр. Теми за КПУ бр. 3/2018 КПУ часови
1. МСФИ и ажурирање на МСФИ:
  1. 1)Државни поддршки - МСС 20 и (оддел 24 - МСФИ за МСЕ);
2
2.

Даноци:

Даночни ослободувања и намалувања:

а) данокот на добивка,

б) персоналниот данок од доход,

в) данокот на додадена вредност,

г) данок на промет на недвижности и права.

3

3. Законска регулатива и измени во законската регулатива:
  1. 1)УЈП даночна постапка – солидарна одговорност на управителот за даночниот долг (даночен гарант)
  2. 2)Закон за занаетчиска дејност – обврски за ДОО и ДООЕЛ за запишување во занатечискиот регистар и добивање занаетчиска дозвола.
2
4.

Актуелни теми-др.професионални и регулаторни тела:

Нов Предлог-Закон за вршење на сметководствени работи и измени во други закони;

1

Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

Заради ограниченоста на бројот на учесниците, Ве молиме пополнетата пријава за учество во excel или pdf формат што поскоро доставете ја електронски на нашиот e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или ,%D0%B0">Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., а примените фактури за хотелско сместување и превозот уплатите ги на сметка на

Т.А. ТУРИСТ ДООЕЛ БИТОЛА, 270043050860181, Халк банка АД Скопје.

Цената на аранжманот за сместување на база три полупансиони и превоз, изнесува:

- 10.920 денари за сместување во двокреветна соба или трокреветна соба,

- 14.920 денари за сместување во еднокреветна соба.

Надоместокот за КПУ бр.3/2018 обезбедува присуство на обуката, работен материјал и прирачник за КПУ за еден учесник и изнесува 2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%) и се уплаќа на:

Назив на примачот : СФИД доо Скопје

Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

Цел на дознака: Уплата за КПУ-3/2018 за (име и презиме на лицата)

Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

За дополнителни информации обратете се во СФИД доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

Во цената на аранжманот е вклучено:

-Автобуски превоз,

- Сместување во стандардни двокреветни и трокреветни соби (26-30 м2, кабловска телевизија, LED телевизор, WiFi, бањарка, папучи, фен за коса, мини бар)
-Три полупансиони (шведска маса, појадок и вечера)
-Неограничен пристап до велнес и спа центар (затворен базен со џакузи,солена соба,парна бања,финска сауна,руски бањи,тепидариум клупи,отворен базен)
-Употреба на конгресна опрема со современа аудио и видео опрема
-Wi-Fi конекција во целиот комплекс

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.

Телефон +389 (02) 3237 066
Испратете порака
Посетете не Чедомир Миндеровиќ бр. 29