Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Измени во Законот за данок на добивка


 

Согласно член 4-а од Законот

КПУ 2_2019 8 часа


СФИД доо Скопје акредитирано правно

Сметководител- овластен сметководител

Со Измените и дополнувањата на Законот

КПУ бр.2/2019- 8  часа

    
СФИД доо Скопје акредитирано

Previous Next Play Pause

 

Согласно член 4-а од Законот за данокот на добивка (Сл.весник бр. 112/14, 129/15, 23/16, 190/16 и 248/18 од 31.12.2018) Здруженијата на граѓани, фондациите, сојузите, како и секој организационен облик на странска организација, и друга форма регистрирани согласно со Законот за здруженија и фондации, не се обврзници за данок на добивка од 01.01.2019 година.

Согласно ова законско решение не треба да плаќаат и месечни аконтации на данокот на добивка (МДБ).

Телефон +389 (02) 3237 066
Испратете порака
Посетете не Чедомир Миндеровиќ бр. 29