Assign modules on offcanvas module position to make them visible in the sidebar.

Don't have a credit card yet?

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt.

Понуда за претплата за 2020 година за 9.996 ден. со ДДВ
КПУ 3_2019 8 часа


СФИД доо Скопје акредитирано правно

Сметководител- овластен сметководител

Со Измените и дополнувањата на Законот

КПУ бр.2/2019- 8  часа

    
СФИД доо Скопје акредитирано

Previous Next Play Pause

    

СФИД доо Скопје акредитирано правно лице од ИСОС и ИЦЦ НК за РМ

спроведува

ЕДНОДНЕВНО КОНТИНУИРАНО ПРОФЕСИОНАЛНО УСОВРШУВАЊЕ бр.2/2019-8 часа

за

овластени сметководители и сметководители според Годишната програма за КПУ на ИСОС

БИТОЛА во х. ПРЕМИЕР (до болницата)..................................................................на 13 мај 2019 година.

ОХРИД во х. БЕЛВЕДЕРЕ............................................................................................ на 14 мај 2019 година.

НЕГОТИНО во х. ПАМЕЛА..........................................................................................на 16 мај 2019 година.

СКОПЈЕ во х. КОНТИНЕНТАЛ...................................................................................на 17 мај 2019 година.

Регистрација на учесниците од 9 часот, почеток на семинарот од 10 часот.

Р.бр. Теми за КПУ бр. 2/2019 КПУ часови
1.

► Закон за данокот на личен доход-персонален данок

-       Општо за законот

-       Надоместоци на кои не се плаќа данок

-       Пресметување на данокот

-       Утврдување и наплата на данокот

-       Прашања, дискусија

4

2.

►Данок на добивка

-       Општо за законот

-       Непризнаени расходи за даночни цели

-       Задржан данок на странски правни лица

-       Трансферни цени и извештај за трансферните цени

-       Даночни ослободувања и олеснувања

-       Прашања, дискусија

4

Предавачи: Славчо Николовски и Златко Митревски

Ве молиме пополнетата пријава за учество на КПУ доставете ја електронски на нашиот e-mail: Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите. или Оваа е-адреса е заштитена од спамботови. Треба да ви е овозможено JavaScript за да ја видите., пред одржување на обуката за КПУ во градот каде ќе присуствувате.

Надоместокот за еднодневно КПУ бр.2/2019 обезбедува (присуство, работен материјал со прирачник и кафе пауза) за еден учесник и изнесува 2.360 денари (со вклучен ДДВ од 18%), а се уплаќа најдоцна два (2)дена пред почетокот на обуката за КПУ заради ограниченоста на бројот на учесниците по градови.

Назив на примачот : СФИД доо Скопје

Жиро сметка на примачот: 300000000125554 – Комерцијална банка АД Скопје

Цел на дознака: Уплата за КПУ-2/2019 за (број) лице/а во (град/ови)

Повикување на број: (броеви од издадените уверенија од ИСОС за секој учесник)

За дополнителни информации во врска со обуката обратете се во СФИД  доо Скопје на тел. 02/3237-066, 3216-247 или 070/221-037.

ВИ БЛАГОДАРИМЕ ЗА ВАШИОТ ИЗБОР.